Händelserik racehelg för Erik Jonsson i Skövde

Fullres__DSC6215

Då var säsongs premiären avklarad för Erik.

STCC ” Volvo Race Skövde ” var en ny bekantskap för alla förarna då man körde på en provisorisk bana på det numera nerlagda flygfältet i Skövde.

En ganska snabb och på vissa ställen trång och väldigt gropig bana, men ändå helt ok att köra på säger Erik.

På fredagen kördes 2 x 30 min testpass. Erik fick till en bra känsla i bilen och gjorde stora framsteg tillsammans med en ny Tysk ingenjör som var väldigt strukturerad i sitt arbete vilket passade Erik bra.

Erik passade på att känna lite på hur det är att åka av efter lång rakan. Han fick väl stopp ca 200 meter rakt ut från hårnålen. Inga skador på bilen bara en jädra massa gräs inne och under bilen.

Fredagen avslutades med ett kval där Erik slutade på en tiondeplats, hans mål var topp 8 för att få köra Q2 men fick inte till sitt snabbaste varv riktigt.

Massor med gäster och mycket publik på plats på lördagen när Erik startar från 10:e rutan i första heatet.

Det händer mycket under dom första varven men jag lyckas hålla mig undan och jag är nöjd med att plocka mina första poäng för året med en 7:e plats säger Erik.

I det andra heatet står Erik i pole med Prins Carl Philip vid sidan och Erik Johanson bakom.

Erik gör en bra start och blir direkt uppvaktad av Johansson om lyckas gå förbi Erik med en sen inbromsning efter lång rakan.

På 4:e varvet kommer Fredrik Ekblom ifatt och dyker och går förbi Erik i kurvan in mot start rakan. Därefter in i kurva ett gör Prinsen ett omkörningsförsök på utsidan. Erik försöker hålla in bilen men tyvärr finns det inte plats för båda utan det slutar med en kollision som innebär att båda får bryta.

Naturligtvis är det tråkigt för oss båda, jag pratade med Carl Philip efter och det är inga hard feelings oss emellan avslutar Erik.

Nu ser vi framemot nästa tävlings som går på Anderstorps anrika bana lördagen den 30 maj.

Vi återkommer under dom närmaste dagarna med information om tidsschema / supporterbuss mm.

Ha det så bra och njut nu av den förhoppningsvis kommande sköna vår värmen.