Få varv på ett regnigt Anderstorp

1440__DSC5321

Racehelgen på ett blött Anderstorp Raceway började väldigt bra för Erik Jonsson, en 5:e tid mindre än 2 tiondelar efter Ted Björk på första testpasset med teamkompisen Fredrik Larsson på en 1:a plats visade att West Coast Racing hade hittat rätt inställningar i blötan.

Kvalet kördes på upptorkad bana och här hittade man inte den rätta speeden i bilarna Erik får en 10:e tid och Fredrik en 4:e.

I första heatet är Erik nerflyttad 5 platser pga incidenten med Carl Philip i Skövde, så han startar sist.

Väderförhållandena är blöt bana och lätt regn från och till så det är regndäck som gäller. Jag värmde väldigt mycket innan start men fick en dålig start motorn dog nästan så jag fick börja om säger Erik. Ut på rakan första varvet, kändes direkt att jag hade bra tracktion i bilen samtidigt som jag har nog aldrig varit med om så mycket vattenspray såg absolut inget ting inför inbromsningen efter lång rakan fortsätter Erik.

I kurvan efter rakan vid växling händer det som inte får hända det blir tvärstopp i maskin, Erik blir ståendes på banan, luktar olja, jag förstår att det är allvarligt när jag känner lukten och fick felmeddelande på oljetrycket säger Erik.

Teamet analyserar och tyvärr har vevaxeln gått av i motorn. Detta skulle inte hända, motorn i Eriks bil hade gott om marginal till nästa renovering och den skulle gått att köra hela denna säsong men tyvärr nu hände detta oförutsedda haveri.

Teamet jobbade mot klockan med att byta motor i bilen, men lyckades tyvärr inte få ihop den till start i heat 2 där Erik skulle stå i pole-position.

Det är naturligtvis en jättebesviken Erik som lämnar Anderstorp men han vill tacka sina mekaniker som verkligen kämpade för att hinna få i den nya motorn.

Erik tar ändå med sig det positiva från det 1:a testpasset och ett bra samarbete med sina ingenjörer i bagaget till nästa race som blir ett kvällsrace på Mantorp Park torsdagen 25 juni.

Nu till helgen kommer sommarvärmen och med den hoppas vi verkligen kunna få njuta av den Svenska sommaren fram till nästa race.