Racerapport från Kanonloppet, Karlskoga

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren

Lördagen 15/8 kördes anrika Kanonloppet på Gelleråsbanan i Karlskoga

Härligt väder mycket folk och mycket sevärd racing. Tävlingen var den 5:e deltävlingen i årets STCC serie. Erik Jonsson kom till Gelleråsen med en uppåtgående trend från Falkenberg och det märktes direkt på fredagens träningspass att Erik närmat sig toppförarna i serien.

Vi hade lite problem med en bakre krängningshämmare i det 2:a passet annars kändes det att farten var på gång då jag hade bra sektionstider men kunde inte knyta ihop det till ett riktigt bra varv. säger Erik

Tidigt kval på lördag morgon och Erik får till ett riktigt bra varv i sin BMW SR och lyckas med målsättningen att få köra Q2 genom att bli 8:a. (De 8:a bästa i Q1 får köra Q2 som är en shot out där man har ett varv på sig att sätta en bra tid) I Q2 slutar Erik 6:a, detta är hans bästa kvalresultat hittills i STCC. Tyvärr rasar Teamkompisen Fredrik Larssons växellåda så han kan inte köra Q2 men man hinner byta lådan till heat 1

Erik startar 6:a i det första heatet och han gör en kanonstart och är uppe på 5:e platsen. Efter halva loppet ligger Erik 7:a när Kevin Årbol försöker sig på en omkörning som slutar med att både Erik o Kevin snurrar. Erik tvingas gå in i depån för att byta vänster bakhjul som punkterade i sammanstötningen.

Segrar gör Ted Björk med Ekblom på 2:a plats. Fredrik Larsson slutar 4:a

I 2:a heatet startar Erik 3:a och gör om möjligt en ännu bättre start och är direkt uppe på en 2:a plats. Det blir ett stentufft heat, Erik har bra fart i bilen och med 2 varv kvar ligger Erik 5:a men tyvärr får han punktering igen, sviter efter en sammanstötning tidigare i loppet och tvingas tyvärr bryta heatet men får med sig 2 poäng.

Segrar i detta heat gör Ekblom med Mattias Andersson 2:a och Göransson 3:a. Fredrik Larsson får tyvärr bryta på första varvet efter en sammanstötning.

Jag nådde mitt mål med att komma till Q2 och farten börjar komma så jag är nöjd med framstegen jag gjort i helgen, men tyvärr var det stolpe och när det gäller poängen i heaten säger Erik.

Nu ser vi fram emot nästa deltävling som körs på Solvalla i Stockholm den 12 september.

Vi hörs!