Rapport från STCC på Solvalla

12036962_537795123042525_1624426967168733990_n
Årets Solvalla-race drog som vanligt en stor publik ca 15000 personer gick in genom grindarna till travbanan för att se racing och rallycross.
Lite annorlunda upplägg denna tävlingshelg då testpassen kördes på eftermiddagen i elljus under fredagen.
Solvallabanan liknar ju ingen annan bana som förarna kör på och man har inte så mycket data att gå tillbaka till.

Erik förbättrar sina tider genom båda testpassen.

Tidskvalet kördes med start klockan 19,30, vilket innebar att man faktiskt fick köra i strålkastarskenet.

Hela fredagen bjöd på fint väder men när solen gick ner kylde det av väldigt fort vilket gjorde att det var svårt att få upp däcktempen under kvalet.

Det blev tyvärr ett ganska ostrukturerat kval, mycket trafik och teamet hade svårt att lotsa fram sina förare till fria varv. Erik sätter sin bästa tid redan på 2:a varvet och får sedan problem med andra förare som kommer i vägen när däcken är som bäst.

Erik slutar 9:a och Fredrik Larsson 7:a.

Resultatet innebar att Erik missar Q2 och att han startar 9:a i första heatet och 2:a i det andra.
Lördagen bjuder på mulet väder med lite solglimtar från och till. Ett regnfritt heat 1 men lite tilltagande regn under heat 2 .

I det första heatet gör Erik en bra start ligger med bra och går förbi Arbol och tar upp kampen med Emma Kimiläinen.

Erik går förbi Emma och upp på 7:e platsen .

Dessa två har bra fart och närmar sig konstant Fredrik Ekblom. I mitten av racet har Emma bättre pace än Erik och går förbi men han hänger på.

Tyvärr hindras Erik vid en varvning och tappar lite fram till Emma som mot slutet går förbi Ekblom och Mattias Andersson. Erik slutat 8:a tät bakom Ekblom och får en fin 6:e tid i heatet. Daniel Haglöf tar sin första seger för året.
Jag är nöjd med mitt race men skulle vilja ha en bil som är snabbare i början av racet, nu satte jag snabbaste varvtid på näst sista varvet, vi får se vad min ingenjör kan hitta på till nästa heat säger Erik.

Till det 2:a heatet startar Erik 2:a bredvid Rasmus Mårthen som står i pole.
Fredrik Larsson och Emma Kimiläinen bakom Erik.

Det är alltså klart för ett riktigt spännande race, med stora möjligheter till en bra placering för Erik.
Nu blir det tyvärr inte så för redan vid starten av uppvärmningsvarvet havererar Eriks växellåda och han blir stående på startplattan utan drivning. Bogsering in i depån och färdigkört för denna gång.

Det är ett prövningarnas år för Erik och nu gäller det att ta med sig dom positiva bitarna från Solvalla nämligen nöjda gäster samt bra pace med en 6:e tid i första heatet.

Nu återstår bara finalen i STCC 2015 som i år går på Ring Knutstorp, Lördagen 26 sept

Vi hörs med en rapport inför Knutstorp där vi naturligtvis hoppas få se er när vi hejar fram Erik i den sista tävlingen för året!