Rapport från STCC-finalen på Ring Knutstorp 2015

Jonsson_DA150925_16000

Ring Knutstorp var platsen för 2015 års final i STCC

Två dagar med härligt höstväder och mycket folk var en härlig inramning runt tävlingarna.

Mina mål denna helg är att få till ett bra kval och gå vidare till Q2, samt att avsluta med bra placeringar i lördagens båda heat säger Erik Jonsson

I fredagens första testpass visade Erik att han menade allvar med sina uppställda mål med en 5:e plats. I det andra passet har Erik sektor-tider i toppen men lyckas inte knyta ihop det till ett bra varv.

Fredag em dags för kval, Erik drar ut på spänningen genom att inte sätta sin bästa tid förrän på 10:e varvet. Det blir tillslut en 8:e tid och han är klar för Q2.

I Q2 kör Erik in på 6:e plats efter Mattias Andersson och med Carl Philip bakom sig på 7:e. Kvalresultatet innebär att Erik startar 6:a i lördagens första heat och som 3:a i det andra.

Erik är laddad inför första heatet och kommer att ge allt. En inte helt klockren start och Larsson som startar bakom Erik går förbi och börjar fajtas med Emma Kimmilainen om 5:e platsen framför honom.

Jag vet inte riktigt vad som händer mellan Emma och Larsson men jag är snabbare än Larsson och ligger på innern över krönet när han träffar mej i sidan och jag snurrar ut på gräset.

Larsson har träffat oljekylet mm och det varnar för lågt oljetryck så det var bara att parkera igen säger en grymt besviken Erik.

Eriks duktiga mekanikerna gör ett bra jobb och får ihop bilen till heat 2. Här gör Erik en superstart och går upp på en 2:a plats direkt efter Kevin Arbol. Erik känner att han inte har samma pace i bilen som tidigare och har svårt att stå emot när Haglöf och Ekblom kommer bakifrån, Erik kör stabilt och lyckas till slut få till en fin 5:e plats i årets sista heat. Vinner heatet gör Fredrik Ekblom med Haglöf på andra och STCC mästaren Ted Björk på 3:e

Det var riktigt gott att jag kunde infria mina mål i helgen och få avsluta med en 5:e plats, det är på den nivån jag vet att jag kan leverera om allt funkar runt om kring avslutar Erik.

Vi återkommer med en sammanfattning av årets säsong och planerna inför 2016 års säsong.
Ha det så bra!