Ny häftig racingsäsong på ingång!

legends nyhetsbrev
STCC-föraren Erik Jonsson klar för full säsong i racingserien Legends Cup.

Anmälare av teamet är Fritidscenter.se Trollhättan/Göteborg och den kommer att drivas av Eriks egna team Jonsson Engineering.

Legends Cup är den garanterat hetaste racingserien i Sverige 2016. Där kommer Erik att möta förare som Janne ”Flash” Nilsson, Cralle Lindholm, Peggen Andersson, Fredrik Lestrup samt regerande mästaren Emil Persson och många fler. Man räknar med startfält på ca 35-40 bilar under säsongen.

Det kommer att bli stentufft men jag är laddad och kommer att ge allt! säger Erik

Legends Racing kommer från USA och har stora serier runt om i världen bl.a. i England och Finland. Detta innebär stora möjligheter att köra både i Sverige och utomlands till en rimlig kostnad.

Bilen är en enhetsbil med en Yamaha 1250 motor på ca 150 hk, bakhjulsdriven med enhetsdäck. Toppfart ca 200 km/h. Bilarna byggs i USA.

Planering pågår även för körning i en av Time Attack serierna med en Mitsubishi EVO 8. Målet här är att bli snabbaste R-däck bilen. Motorn och bil prepareras just nu och den kommer att bli en mycket potent utmanare.

Time Attack är en av de nya formerna av motorsport som lockar en yngre publik. Man kör 20 minuters-pass som börjar med kval och går vidare genom semifinaler till en final där den som har snabbast varvtid vinner. Vi återkommer med mer information om denna satsning senare.

Erik satsar som vanligt på ett nära samarbete med sina trogna partners och kommer även i år att kunna erbjuda sina populära event på och mellan tävlingarna. Här pågår planeringen för fullt och det kommer garanterat att bli en säsong med mycket glädje och mycket körning.

Nu hoppas vi på en tidig vår så att vi kan dra igång med försäsongstesterna

Se till att boka in alla tävlingarna i kalendern nu så ni inte missar någon!

Tävlingskalender Legends Cup 2016
14 maj Kinnekulle Ring
11 juni Ljungbyhed
2 juli Gröndal
14 augusti Karlskoga
4 september Sviestad
8 oktober Knutstorp